PRESENTACIÓ


La diferència entre l'espècie humana i la resta d'espècies vives és la paraula, la capacitat de combinar uns quants símbols i convertir-los en la interpretació de la globalitat. La paraula forma part de la biodiversitat. Vivim a través de la paraula. Evolucionem gràcies a la paraula. Ens adaptem al medi mitjançant la paraula. És per això que volem parlar de paraules, amb paraules, amb la nostra manera de fer paraules.
Neixen, doncs, paraules que bvallen, que juguen, que colpegen, que denuncien, que ens duen a móns de somni. neixen bvalls de lletres com a granet de sorra de la immensa platja de la nostra adaptació cultural al medi, car la manera de dir implica una evolució de la ment en funció de la terra que petgem, del mar que ens mulla, del vent que ens esvalota, dels colors de la pluja que ens plou, de les muntanyes que ens envolten, de la diversitat que ens acompanya en aquest viatge a través de l'univers.
Els que ens hem trobat en aquestes pàgines som conscients, i ens dol, que els nostres governants no aprecien el valor de la diversitat, la riquesa que significa i l'aiguabarreieg de cultures des de la igualtat i no pas des de la imposició d'una sobre una altra. No ho entenem. No sabem veure la platja de la cultura sense el nostre granet de sorra, ni sense el del costat, ni sense el de més enllà. devem ser tossuts, vés a saber!
Volem obrir finestres perquè el mestral faci volar la pols dels papers, per enraonar amb d'altres tossuts com nosaltres, per expressar-nos amb la nostra manera de dir paraules, per interpretar amb la nostra manera de fer-ho les paraules dels altres.
Volem anar sumant, enriquint i enriquint-nos de mots, d'idees, de sentiments...
Tenim el do de la paraula i el volem fer servir per donar veu a gent nova, vella, jove, negra, blanca, roja, baixa, alta...
Ens anirem retrobant en els petits oasis que hi ha en l'univers del temps. Dugueu-hi la vostra manera de dir les coses.